ÚVOD
Články a zprávy
Zprávy
Aktuality
Roadshow ke kampani BESIP „13 minut“

Roadshow ke kampani BESIP „13 minut“

Pro rok 2021 připravilo Ministerstvo dopravy a Česká asociace pojišťoven za podpory Policie ČR kampaň BESIP s názvem „13 minut - Zpomal, dokud není skutečně pozdě“. Tato kampaň má za cíl poukázat na to, že podle statistik 86 % řidičů vědomě občas překračuje dovolenou rychlost. Důvodů je mnoho, jedním z nich třeba pak může být, že kdokoli z nás se ocitne v každodenním shonu, se pak snaží dohnat pár minut zpoždění rychlejší jízdou.

V rámci kampaně byl představen dokumentární film Víta Klusáka z produkce České televize se stejným názvem 13 minut, který dokumentuje skutečné příběhy 5 viníků dopravních nehod s tragickými následky. Aktuálně je možné tento film shlédnout třeba na VOYO nebo HBO GO.

Centrum služeb pro silniční dopravu v rámci podpory kampaně 13 minut připravilo roadshow, která jezdí po České republice. Roadshow přenese návštěvníka na místo nehody a na vlastní kůži tak může být součástí jednoho z příběhů z filmu 13 minut.

V sobotu 21.8.2021 bylo možno tuto roadshow 13 minut navštívit v Nymburku při akci Lodě na Labi. V tento den roadshow navštívil také ministr dopravy Karel Havlíček, který osvětu kampaně BESIP od začátku zcela podporuje.

Podívejte se na stránky kampaně www.13minut.cz, kdy je ve Vašem městě nebo okolí nejbližší roadshow, a zastavte se na setkání s experty BESIP a přijďte zažít na vlastní kůži, jak je něco, co všichni považujeme za normální, nebezpečné.

Kategorie zpráv a informací

NEJČTENĚJŠÍ ZPRÁVY

Není čas ztrácet čas

Evropská komise ve své zprávě ze dne 4. 3. 2024 uvádí, že podle odhadů bude nutné do konce roku…

Odborné školení ve Varšavě

Evropský orgán pro pracovní záležitosti (ELA) uspořádal spolu s CORTE dvoudenní odborný seminář pro…

Překračování hranic má svá pravidla, i když vlastně…

Není to tak dávno, co bylo z důvodu potřeby prosazování změn, které přinesl Balíček mobility I,…

Setkání s ministrem dopravy

Do programu letošního výročního setkání mobilních expertních jednotek CSPSD byla zařazena také část…