ÚVOD
Články a zprávy
Zprávy
Aktuality
BESIP se účastnil zpřístupnění obchvatu Lubence

BESIP se účastnil zpřístupnění obchvatu Lubence

V sobotu 21.8.2021 pořádalo Ředitelství silnic a dálnic ČR akci na nově postaveném obchvatu obce Lubenec v Karlovarském kraji, který je součástí „karlovarské“ dálnice D6. Zájemci si mohli projít nebo projet na kole nový 5 km dlouhý úsek D6. Jedinečnou možnost projít se po dálnici využilo velké množství lidí.

Při této příležitosti si lidé mohli také prohlédnout stavební techniku, ukázky technicky a vyprošťovacího zařízení hasičů a policistů, stánek BESIP podporující letošní kampaň „13 minut“, upozorňující na rizika plynoucí z nepřiměřené rychlosti, a také si nanečisto vyzkoušet dopravní nehodu přetočení auta přes střechu při dopravní nehodě.

Na akci zavítal také ministr dopravy Karel Havlíček a vedoucí samostatného oddělení BESIP Ministerstva dopravy Tomáš Neřold. Celou akci komentoval ministr dopravy na svém Facebooku následovně: „Nový úsek dálnice D6 okolo Lubence bude zprovozněn už 31. srpna! Uleví se tím hlavně obyvatelům Lubence, z jejichž obce odvede tranzitní dopravu a cesta do Karlových Varů bude zase o něco rychlejší. Navíc ještě letos začneme stavět i další úsek u Krupé.“

Celý pětikilometrový úsek se začal stavět v roce 2018 a vyjde na více než jednu miliardu korun. K důležitým stavebním objektům obchvatu patří dvojce mostů přes Blšanku a mimoúrovňová křižovatka na silnici ve směru na Podbořany. Úsek začne motoristům plně sloužit 31. srpna 2021.

Kategorie zpráv a informací

NEJČTENĚJŠÍ ZPRÁVY

Manipulací neubývá

Bezpečnost tachografů se za dobu jejich používání výrazně posunula. Na druhou stranu se ale…

Není čas ztrácet čas

Evropská komise ve své zprávě ze dne 4. 3. 2024 uvádí, že podle odhadů bude nutné do konce roku…

Odborné školení ve Varšavě

Evropský orgán pro pracovní záležitosti (ELA) uspořádal spolu s CORTE dvoudenní odborný seminář pro…

Překračování hranic má svá pravidla, i když vlastně…

Není to tak dávno, co bylo z důvodu potřeby prosazování změn, které přinesl Balíček mobility I,…