ÚVOD
Články a zprávy
Zprávy
Aktuality
Celostátní finále dopravní soutěže neslyšících dětí

Celostátní finále dopravní soutěže neslyšících dětí

Ve Valašském Meziříčí se po roční přestávce pod záštitou BESIP ve dnech 7. - 8. října 2021 setkalo 80 neslyšících dětí na Celostátním finále dopravní soutěže. Jednalo se v letošním roce o jedinou soutěž tohoto typu v celé České republice, Ostatní dopravní soutěže pro děti byly z důvodu pandemie COVID-19 zrušeny.

Pořadatelem soutěže byla místní základní škola pro sluchově postižené děti, která na začátku letošního roku oslavila 110 let od svého otevření. Škola hostila družstva z 10 škol pro neslyšící z České republiky. Každou školu zastupovala dvě družstva po čtyřech dětech za mladší a starší žáky.

První den soutěže žáci pod dohledem Policie ČR a Městské policie z Valašského Meziříčí jezdili v časovém limitu podle pravidel silničního provozu na dětském dopravním hřišti. Pracovníci Střediska volného času Domeček připravili pro žáky jízdu zručnosti a následně pracovali s Labyrintem, což je papírová grafická vizualizace anonymního města, kde hledali nejbezpečnější cestu při dodržení pravidel silničního provozu.

Druhý den soutěžící ve spolupráci s Českým červeným křížem Kroměříž a Valašské Meziříčí na figurantech předváděli poskytování první pomoci a psali testy z pravidel silničního provozu.

Celkovými vítězi v obou kategoriích byli žáci ze Školy pro sluchově postižené z Valašského Meziříčí. Díky podpoře Ministerstva dopravy ČR, státní příspěvkové organizace Centrum služeb pro silniční dopravu, Zlínského kraje a sponzorů neodešel bez odměny žádný soutěžící.

Kategorie zpráv a informací

NEJČTENĚJŠÍ ZPRÁVY

Manipulací neubývá

Bezpečnost tachografů se za dobu jejich používání výrazně posunula. Na druhou stranu se ale…

Není čas ztrácet čas

Evropská komise ve své zprávě ze dne 4. 3. 2024 uvádí, že podle odhadů bude nutné do konce roku…

Odborné školení ve Varšavě

Evropský orgán pro pracovní záležitosti (ELA) uspořádal spolu s CORTE dvoudenní odborný seminář pro…

Překračování hranic má svá pravidla, i když vlastně…

Není to tak dávno, co bylo z důvodu potřeby prosazování změn, které přinesl Balíček mobility I,…