ÚVOD
Články a zprávy
Zprávy
Aktuality
Přes sluchátka vlak neuslyšíš

Přes sluchátka vlak neuslyšíš

Meziročně roste počet dopravních nehod na železničních přejezdech, protože se najde řada neukázněných a nezodpovědných účastníků silničního provozu, kteří vstupují na železniční přejezd v případech, kdy je to zakázáno. Takováto porušení končívají často velmi tragicky. Proto se Krajská koordinátorka BESIP pro Královéhradecký kraj Lada Kocianová společně s Policií ČR oddělení Náchod v pondělí 11.10.2021 zaměřili na chování účastníků silničního provozu právě na železničním přejezdu a v jeho blízkosti. Pozornost byla věnována dodržování povinností chodců na železničním přejezdu a v jeho těsné blízkosti ve východočeském městě Náchod.

V rámci bezpečnostní akce se procentuálně větší část chodců chovala správně a poctivě čekali, až se zvednou závory a zhasnou červená světla, aby mohli bezpečně železniční přejezd přejít, za což byli odměněni reflexními prvky BESIP. Objevili se však i jedinci, kteří si z projíždějících vlaků nic nedělali. V jednom případě, dokonce mladistvá se sluchátky v uších vešla na železniční přejezd před blížící se vlak a na volání policisty vůbec nereagovala. Zde policista duchapřítomně zareagoval a slečnu stáhl do bezpečí mino železniční přejezd a řádně ji poučil.

Organizováním takovýchto akcí je ovlivnit nekázeň těch chodců, kteří vědomě porušují světelnou signalizaci Stůj, a podpořit tak dosud pozitivní vývoj následků dopravních nehod na železničních přejezdech.

Kategorie zpráv a informací

NEJČTENĚJŠÍ ZPRÁVY

Manipulací neubývá

Bezpečnost tachografů se za dobu jejich používání výrazně posunula. Na druhou stranu se ale…

Není čas ztrácet čas

Evropská komise ve své zprávě ze dne 4. 3. 2024 uvádí, že podle odhadů bude nutné do konce roku…

Odborné školení ve Varšavě

Evropský orgán pro pracovní záležitosti (ELA) uspořádal spolu s CORTE dvoudenní odborný seminář pro…

Překračování hranic má svá pravidla, i když vlastně…

Není to tak dávno, co bylo z důvodu potřeby prosazování změn, které přinesl Balíček mobility I,…