ÚVOD
Články a zprávy
Zprávy
Aktuality
ADR Expert Class Valenciennes

ADR Expert Class Valenciennes

Ve dnech 3. – 7. července 2023 se ve francouzském městě Valenciennes konal mezinárodní výukový seminář zaměřený na kontrolní činnost v oblasti přepravy nebezpečných věcí po silnici. Jednalo se již o šestý ročník této akce pořádaný organizací Euro Contrôle Route (ECR). Ani letos nechyběli zástupci z České republiky, pracovníci Centra služeb pro silniční dopravu, kteří se připojili k inspektorům z Francie, Velké Británie, Nizozemí, Belgie, Lucemburska, Německa, Polska a Rumunska.

Hlavním cílem letošního ročníku bylo prohloubení znalostí inspektorů v oblasti kontrol přeprav nebezpečných věcí v cisternách, s důrazem na cisternové kontejnery a přemístitelné cisterny. Přednášky se netýkaly pouze samotného používání cisteren, ale zaměřily se také na jejich konstrukční a provozní výstroj. K dispozici byly různé druhy pojistných ventilů, uzávěrů, těsnění apod., u kterých si mohli inspektoři vyzkoušet jejich praktické fungování. Prezentovány byly jejich závady a nepatřičnost používání.

Součástí semináře byly také analýzy skutečných případů zjištěných při silničních kontrolách, řešené v malých skupinách. Ty umožnily inspektorům získat cenné zkušenosti s odhalováním porušení a přijímáním vhodných nápravných opatření.

Expert Class ADR konaný pod hlavičkou organizace ECR je velmi důležitý pro rozvoj znalostí v této oblasti, k seznámení se s kontrolními postupy v různých státech EU a k postupné harmonizaci kontrolních postupů. Důležitá je také výměna informací a možnost konzultací a diskusí k problematickým ustanovením dohody ADR. V neposlední řadě ke kvalitě této akce přispívá i vysoká odborná úroveň přednášejících.

Kategorie zpráv a informací

NEJČTENĚJŠÍ ZPRÁVY

Na co dohlížíme, když cestujete...

Málokdy se ve svém životě dostáváme tak blízko nebezpečí, jako v případě cestování po silnicích.…

Pravidelné společné kontrolní akce s BALM

Centrum služeb pro silniční dopravu a německý Bundesamt für Logistik un Mobilität prohlubují…

CSPSD se transformuje na INSID

Ve středu 29. května uspořádalo Ministerstvo dopravy setkání s novináři, na kterém ministr dopravy…

Autobusem na letní dovolenou

Těsně před začátkem turistické sezóny se mění některé podmínky pro řidiče v příležitostné osobní…