ÚVOD
Články a zprávy
Zprávy
Aktuality
Jednotný záznam o zkoušce z praktické jízdy pro skupinu vozidel B

Jednotný záznam o zkoušce z praktické jízdy pro skupinu vozidel B

V návaznosti na doporučení Ministerstva dopravy, které bylo rozesíláno dne 19.8.2021, byl všem zkušebním komisařům ze strany Centra služeb pro silniční dopravu, rozeslán doporučený jednotný záznam o zkoušce z praktické jízdy pro skupinu vozidel B, včetně aktualizované dokumentace pro zkoušející v informačním systému pro vykonávání elektronických testů eTesty.

Záznam z praktické jízdy pro skupinu vozidel B je součástí aplikace eTesty od 19.8.2021. Je možné jej generovat a tisknout nevyplněný nebo s vyplněnými údaji o osobě žadatele i o autoškole, jednotlivě nebo hromadně. Blíže viz uživatelská dokumentace, bod. 3.4.11 a související, která byla součástí rozesílaných informací.

Vložení záznamu o zkoušce z praktické jízdy pro skupinu B do aplikace eTesty je prvním krokem připravované digitalizace, na konci které bude mimo jiné i digitální forma záznamu o zkoušce z praktické jízdy. Ministerstvo dopravy a Centrum služeb pro silniční dopravu doporučují používat tento záznam o zkoušce z praktické jízdy, stejně tak i provádět kontrolu vozidla před jízdou s žadatelem dle doporučeného postupu, který vychází ze současné legislativy, ale i ze zkušeností a praxe.

Kategorie zpráv a informací

NEJČTENĚJŠÍ ZPRÁVY

Manipulací neubývá

Bezpečnost tachografů se za dobu jejich používání výrazně posunula. Na druhou stranu se ale…

Není čas ztrácet čas

Evropská komise ve své zprávě ze dne 4. 3. 2024 uvádí, že podle odhadů bude nutné do konce roku…

Odborné školení ve Varšavě

Evropský orgán pro pracovní záležitosti (ELA) uspořádal spolu s CORTE dvoudenní odborný seminář pro…

Překračování hranic má svá pravidla, i když vlastně…

Není to tak dávno, co bylo z důvodu potřeby prosazování změn, které přinesl Balíček mobility I,…