ÚVOD
Školení a zkoušky
Školení a zkoušky
Souhlas se zpracováním osobních údajů

Souhlas se zpracováním osobních údajů

Ministerstvo dopravy ve smyslu ustanovení bodu 1.8.3.10 Evropské dohody o mezinárodní silniční přepravě nebezpečných věcí (ADR), pověřilo organizací zkoušek bezpečnostních poradců v silniční dopravě Centrum služeb pro silniční dopravu, s.p.o., IČ: 70898219, nábř. L. Svobody 1222/12, 110 15 Praha 1 (dále jen „CSPSD“). Další kontakty na CSPSD jsou uvedeny na webových stránkách www.cspsd.cz.

CSPSD je tak pro tyto účely správcem získaných osobních údajů, které využívá výhradně pro účely přihlášení uchazečů ke zkoušce, tvorbě prezenční listiny, tisku osvědčení o odborné způsobilosti bezpečnostního poradce, protokolu o zkoušce a přehledu použitých testů jednotlivými uchazeči. Pro statistické účely využívá CSPSD výhradně anonymizované údaje.

CSPSD prohlašuje, že shromažďuje, uchovává a zpracovává osobní údaje pouze v rozsahu nezbytném pro naplnění stanoveného pověření. Zaměstnanci CSPSD nebo jiné fyzické osoby, které zpracovávají osobní údaje na základě smlouvy s CSPSD, jsou povinni zachovávat mlčenlivost o osobních údajích, a to i po skončení pracovního poměru nebo smluvního vztahu.

Osobní údaje úspěšných uchazečů CSPSD uchovává pouze po dobu platnosti jejich osvědčení o odborné způsobilosti bezpečnostního poradce.

Osobní údaje neúspěšných uchazečů CSPSD uchovává nanejvýš do doby jednoho roku od poslední neúspěšné zkoušky pro potřeby přihlášení k opravné zkoušce, za účelem snížení administrativní zátěže uchazečů a evidenci variant přidělených testů.

Právním základem zpracování je souhlas uchazeče.

Uchazeč má právo požadovat od správce přístup k osobním údajům týkajícím se jeho osoby, jejich opravu nebo výmaz, popřípadě omezení zpracování, a vznést námitku proti zpracování, jakož i právo na přenositelnost údajů.

Uchazeč může v případě potřeby podat stížnost u dozorového úřadu – Úřad pro ochranu osobních údajů, Pplk. Sochora 27, 170 00 Praha 7.

Uchazeč má právo odvolat kdykoli souhlas, aniž je tím dotčena zákonnost zpracování založená na souhlasu uděleném před jeho odvoláním. Odvolání souhlasu můžete provést kdykoli elektronicky mailem na adrese gdpr@cspsd.cz nebo poštou na adrese CSPSD.
 

PRO PARTNERY A ZAMĚSTNANCE

NEJČTENĚJŠÍ ZPRÁVY

Přeprava nadměrného nákladu

Přeprava nákladu, který svými rozměry překračuje povolené hodnoty, má svá pravidla. Příslušný…

Dálniční kupóny 2020

Vyhláškou č. 307/2019 Sb. byly stanoveny dálniční kupóny na rok 2020. Od 1. prosince 2019 lze…

Dopravně psychologické vyšetření

Zákon o silničním provozu vyžaduje dopravně psychologické vyšetření u řidičů vyšších skupin…

CZECHBUS 2019

Centrum služeb pro silniční dopravu se jako každoročně zúčastní 9. ročníku středoevropského…